Sportdagen

Voor de leerlingen van het 1ste tot en met het 5de jaar wordt er 1 maal per jaar een sportdag georganiseerd. Deze gaat voor elk leerjaar door op een andere locatie en ook het programma-aanbod is verschillend.

 

Zo leven de leerlingen van het eerste jaar zich uit in het zwemcentrum Tongelreep in Eindhoven. Op het recreatiedomein ‘De Lilse Bergen’ maken de tweedejaars kennis met allerlei strandsporten en kunnen ze hun durf uittesten op een heus hoogteparcours. Als je in het derde jaar zit, nemen we je mee naar de gemeente Rijkevorsel voor een uiterst actief sportbezoek. De leerlingen van het vierde jaar kunnen in de schaduw van de abdij van Tongerlo hun sportiefste beentje voorzetten in het indrukwekkend, veelzijdig sportcomplex van de gemeente. De vijfdejaars tenslotte gaan een ganse dag naar Rijmenam voor een spannend lage- en hoge touwenparcours…


Voor de leerlingen is een sportdag dé gelegenheid bij uitstek om eens ‘op een andere manier’ kennis te maken met elkaar en met hun leraren. Bovendien krijgen ze de kans om verschillende nieuwe en onbekendere sporttakken te leren kennen.