Toneel

In de eerste graad

In de eerste graad wonen de leerlingen een toneelvoorstelling bij die kadert binnen een project of een lessenreeks. Voor het 1ste jaar gaat de voorstelling 'De stelling van A.' over (cyber)pesten; voor het 2de jaar sluit de toneelopvoering aan bij het project 'Mijn gezondheid'. De voorstellingen gaan telkens door in de parochiezaal van Malle.

In de tweede graad

In het 3de en 4de jaar staan telkens één of twee theatervoorstellingen op het programma. Bij de keuze van de stukken wordt natuurlijk rekening gehouden met de leeftijd van de leerlingen en hun leefwereld. De leraren kiezen er ook bewust voor om minstens 1 avondvoorstelling in een schouwburg te voorzien; hierdoor krijgen de leerlingen de kans om kennis te maken met de échte wereld van het theater.

Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh helvetica, craft beer labore wes anderson cred nesciunt sapiente ea proident.

In de derde graad

Via het theaterprogramma (van 4 à 5 avondvoorstellingen) krijgen de leerlingen van het 5de en 6de jaar de kans om op een aangename manier met een aantal facetten van het moderne theater kennis te maken. Deelname gebeurt op vrijwillige basis en de kosten worden in de mate van het mogelijke gedrukt door gebruik te maken van een toneelabonnement. Alle genres kunnen in principe aan bod komen (theater, musical, dans), maar altijd staat de kwaliteit van de voorstellingen voorop. De leerlingen verkennen op deze manier het theaterlandschap en door een grondige voorbereiding door de leraar Nederlands krijgen ze ook zicht op en voeling met de eigen tekentaal van het theater.

De leraren doen vooraf uitgebreide prospectie om een zo gevarieerd mogelijk en kwaliteitsvol programma samen te stellen.