Film

Flitsende beelden zijn in onze maatschappij niet meer weg te denken. Daarom wil onze school bewust aan film- en mediaopvoeding doen.

Voor film organiseren we filmlessen. Daarbij hebben we zowel aandacht voor de psychologie van personages als de montage van een scène. Een brede waaier films komt aan bod, van een emotionele zwartwitfilm uit 1980 tot een recente, spectaculaire sciencefictionfilm. Leerlingen hebben inspraak bij de keuze. In het 4de jaar organiseren we ook een documentairefestival: leerlingen kiezen zelf uit een breed aanbod van boeiende documentaires.

Films worden ook ingebed in een project, een reisvoorbereiding, een bezinning, … Ook in taalvakken wordt film niet over het hoofd gezien.

Aandacht voor media is uiteraard ook verweven in de normale lessen. Regelmatig wordt aandacht besteed aan de rol en impact van media aan de hand van interviews, nieuwsfragmenten, documentaires, kortfilms, reclame, filmscènes, enz.

We denken dat leerlingen na 6 jaar Sint-Jan met een kritische blik naar al die flitsende beelden kunnen kijken die op ons afkomen.