Schoolsport

Het Sint-Jan Berchmanscollege te Westmalle: een sportactieve school! Het profiel van een sportactieve school situeert zich op verschillende niveau's.


Vooreerst heb je het basispakket sport tijdens de lesuren (alle klassen hebben 2 x 50 minuten lichamelijke opvoeding per week). Daarnaast heb je tussen de lessen door de ‘middagsport’ (tijdens de middagpauze), het sportaanbod na de lesuren (b.v. op woensdagnamiddag) en de sportdagen.

 

Ons rugbyteam West Saints heeft in enkele jaren tijd een zeer sterke reputatie opgebouwd als schoolrugbyteam. Het werd in vijf jaar tijd drie keer Nationaal kampioen, speelde tegen de beste buitenlandse clubs en trok naar het Verenigd Koninkrijk voor een onvergetelijke 6-daagse rugbytour.


Wij proberen langs deze verschillende wegen niet alleen de conditie van de leerlingen te verbeteren op school, maar we willen hen ook aanzetten tot meer bewegen uit eigen wil, hetzij individueel of als lid van een sportclub. Uiteindelijk willen we op deze manier iedereen aanmoedigen om ‘levenslang’ te sporten. 


We trachten ons niet enkel op de fysieke ontwikkeling van de jongeren toe te spitsen; ook de cognitieve en sociale componenten zijn van belang: jongeren leren, tijdens het sporten, op een gezonde manier samenwerken met respect voor elkaar en de omgeving.