Schoolraad

In uitvoering van het Decreet van de Vlaamse regering van 2 april 2004 betreffende participatie op school werd tijdens het schooljaar 2004-2005 de schoolraad opgericht. De schoolraad bestaat uit 4 geledingen: de personeelsgeleding, de oudergeleding, de leerlingengeleding en de lokale gemeenschap.

Pedagogische raad

Vanuit de pedagogische raad (gekozen door de leraren voor een mandaat van 2 jaar) worden, via een beurtrolsysteem, voor elke vergadering 2 leraren naar de schoolraad afgevaardigd. De pedagogische raad overlegt op regelmatige basis (om de 14 dagen) met de directie; bij dit overleg komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod.

Schooljaar 2019-2020:

dhr. B. Deckx, mevr. I. Hertoge, mevr. H. Van Bruggen, dhr. G. Van der Schoot, dhr. T. Vervoort, dhr. W. Van Bogaert

Ouderraad

De ouderraad wordt gevormd door de leden van de oudervereniging van onze school. Deze vereniging heeft 3 van haar leden afgevaardigd naar de schoolraad om de ouders te vertegenwoordigen (beurtrolsysteem).

Schooljaar 2019-2020:

dhr. S. Baranowski, mevr. A. Van de Peer, dhr. P. Vissers, dhr. S. Willems

Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh helvetica, craft beer labore wes anderson cred nesciunt sapiente ea proident.

Leerlingenraad

In het College van Klasburgemeesters (= leerlingenraad van de 3e graad) zijn 2 leerlingen aangeduid als vertegenwoordigers in de schoolraad. Zij wonen de vergaderingen van de schoolraad bij en zij verwoorden de problemen en vragen vanuit de grote groep van leerlingen.

Schooljaar 2019-2020:

Chloé De Schutter (6 MTWI), Arno Jacobs (6 HUWE)

Lokale gemeenschap

De lokale gemeenschap wordt in de schoolraad vertegenwoordigd door externe leden die de school goed kennen maar die geen deel uitmaken van één van de andere geledingen. Zo krijgen de items die in de raad besproken worden een breder draagvlak.

Schooljaar 2019-2019:

mevr. L. Bechtel, dhr. F. Lardon, dhr. A. Van Oevelen